Mlinarstvo Kolenko

Mlinarstvo Kolenko poganja tretja generacija tradicionalne obrti mlinarstva v osrčju Prekmurja, med reko Muro in Lendavskimi goricami, z ljubeznijo pripravljajo izdelke iz žit in semen najvišje kakovosti in polnega domačega okusa.

Izdelki Mlinarstva Kolenko so vedno sveže mleti in zato vsebujejo prvotno naravno hranljivost in polnost okusov, na katerih temelji bogata domača kulinarika. Žita in semena, ki so dozorela na rodovitni zemlji lokalnih kmetovalcev, pridno meljejo mlinski kamni dveh ločenih mlinov, konvencionalnega in ekološkega, kar je edinstvena posebnost v Sloveniji. Ob njima stoji lična butična trgovinica, kjer obiskovalci kupijo ajdovo, pirino, koruzno, pšenično, ovseno, proseno, rženo in kamutovo moko, različne kaše, zdrobe, kosmiče in testenine. Ogled delovanja starih mlinov na kamen v lesenem mlinu, ki velja za lokalno kulturno znamenitost, pa je pristno doživetje življenja te tradicionalne obrti.


Ponudba

  • Različne moke (ajdova, pirina, koruzna, pšenična, ovsena, prosena, ržena, kamutova),
  • različne kaše (ajdova, prosena, pirina ...),
  • različni zdrobi,
  • kosmiči,
  • testenine ...

V ponudbi imajo tudi ekološko linijo izdelkov.

Kontaktirajte nas:

Mlinarstvo Kolenko

Gornja Bistrica 198

9232 Črenšovci

Telefon: 00386 (0)2 570 12 53, 00386 (0)41 899 066

E-pošta: mlinarstvo.kolenko@gmail.com

Spletna stran: www.mlin-kolenko.si

Poglej na zemljevidu

Spletna stran je nastala v okviru Operacije Digitalne rešitve ZA izzive podeželja. Operacija je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino strani so odgovorni upravičenci LAS s CILjem, LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS Goričko 2020 in LAS Mežiške doline.