ZRIRAP so. p.

Konec leta 2013 se je skupina mladih, ki jim ni bilo vseeno za njihovo lokalno skupnost in so želeli prispevati k izboljšanju socialnega, ekološkega in trajnostnega razvoja le-te, ustanovili Zavod za raziskovanje in razvijanje alternativnih praks oz. ZRIRAP so. p., Beltinci. S svojim delovanjem želijo povečati socialno vključenost ranljivih ciljnih skupin, pomen samooskrbe in ekološke pridelave ter ponuditi izdelke z dodano vrednostjo. Začetki njihovega delovanja so bili težki, saj jih je, namesto finančnih sredstev, ves čas vodila le zagnanost in želja po spremembah na bolje.

Danes med svojo glavno dejavnost štejejo “Eko vrt Beltinec”, ki so ga vzpostavili na območju nekdanje vrtnarije, ki je nekoč pripadala beltinskim grofom. S skupnimi močmi skupaj z zaposlenimi, ki so iz ranljivih ciljnih skupin, med katerimi dajejo prednost invalidom, obujajo ta nekoč pomemben segment Beltinec in ga urejajo kot ekološki zeliščni in zelenjadarski vrt na način, ki je v korist celotni skupnosti.  Poleg vrta imajo v obdelavi še sadovnjak in nekaj manjših njiv. Z letom 2018 so pridobili certifikat za ekološko pridelavo. Nekaj pridelane zelenjave prodajajo lokalnemu vrtcu in osnovni šoli, izdelke, ki jih izdelujejo pa lahko najdete tudi v več trgovinah z lokalnimi (ekološkimi) izdelki tako v Prekmurju, kot drugod po Sloveniji.

Poleg tega vseskozi razvijajo nove ideje, kako še doprinesti k skupnosti, zato so začeli tudi z nudenjem različnih storitev za tiste, ki doma potrebujejo pomoč pri npr. okopavanju, rezanju žive meje, pospravljanju ipd.  


Ponudba

Aktualna ponudba:

  • ekološki čaji (bezeg, melisa, poprova meta, žajbelj, materina dušica, ožepek, ognjič, kamilice, zelena ajda, ameriški slamnik, Marko skače- mešanica,...)
  • ekološki sirupi: 
  • 0,25l okusi: Sivka; Meta in ožepek, Melisa in timijan, Zeliščni sirup
  • 0,5l okusi: Bezeg, Meta in ožepek, Melisa in timijan, Zeliščni sirup, 
  • Ekološki čemažev pesto
  • Ekološka paradižnikova omaka
  • Ekološka sušena začimbna mešanica
  • Ekološka mešana solata (fižol, paradižnik, paprika, začimbe)
  • Naravna mila: med in kamilice; sivka in mak
  • Vzgavniki z ekološkimi ajdovimi luščinami in drugi izdelki iz blaga, lesa in drugih materialov

Kontaktirajte nas:

ZRIRAP so. p.

Ulica Štefana Kovača 1

9231 Beltinci

Spletna stran: www.zrirap.org

Spletna trgovina: https://www.zrirap.org/spletna-trgovina/

Telefon: 051 322 739 (Sabina)

Facebook: https://www.facebook.com/zrirap

Poglej na zemljevidu

Spletna stran je nastala v okviru Operacije Digitalne rešitve ZA izzive podeželja. Operacija je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino strani so odgovorni upravičenci LAS s CILjem, LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS Goričko 2020 in LAS Mežiške doline.