Sušilnica sadja Angela Vratuša s.p.

Pri nas ( Šipoš- Vratuša , Krašči 37) se ukvarjamo s pridelavo in predelavo sadja.

Pridelujemo sadje za svežo sezonsko uporabo oz. prodajo. V začetku koledarskega leta so pri nas na voljo sveža jabolka iz prejšnje jeseni, hranjena v domači hladilnici.

Sezonska prodaja svežega sadja se začne v drugi polovici maja z jagodami. Sledijo češnje, maline, breskve, slive in konec avgusta jabolka, katera so nato na voljo običajno vso zimo in pomlad vse do jagod.

Doma pridelano sadje tudi sušimo in sicer na dva načina:

  • klasično sušenje  (je sušenje v komorah z dovajanjem toplega zraka , izvaja se na temp. ok. 50 - 60 stopinj)

  •  s postopkom liofilizacije ( to je sušenje predhodno globoko zamrznjenega sadja, izvaja se pri temp. 20 stopinj, kar ohranja vsa hranila , barvo, obliko....)

Ponudba

- različno suho sadje (jabolka, hruške, češnje, slive, mešano)

- liofilizirano suho sadje in zelenjava

- sveže sezonsko sadje (jabolka, hruške, češnje, maline, breskve, slive, jagode) v sodelovanju s Sadjarstvom Štefan Šipoš

Kontaktirajte nas:

Naslov: Krašči 37, 9261 Cankova

Tel: (02) 540 11 15

Gsm: 041 571 870

E-pošta: angela.vratusa@siol.net

Facebook stran: Sušilnica sadja Angela Vratuša

Poglej na zemljevidu

Spletna stran je nastala v okviru Operacije Digitalne rešitve ZA izzive podeželja. Operacija je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino strani so odgovorni upravičenci LAS s CILjem, LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS Goričko 2020 in LAS Mežiške doline.