Ekološka kmetija Gradišnik

Ekološka turistična kmetija Gradišnik se nahaja na Jamnici, hribovski vasici nad Prevaljami. Okolje domačije je obdano z iglastimi gozdovi, ki nudijo svojo zeleno lepoto tudi pozimi, ko narava počiva. Na dvorišču stoji stara Koroška kašča, ki že par stoletij služi svojemu namenu. Urejena hiša, ki je naš dom, pod svojo streho sprejme tudi goste, ki bi radi spoznali življenje na kmetiji ali pa k nam pridejo le na oddih. Za dobro voljo, polne želodce ter lepe spomine je na ekološko turistični kmetiji Gradišnik zagotovljeno.

Na kmetiji imajo živali dovolj prostora za gibanje ter uživanje v ekološki krmi. Njive, ki ležijo na bolj strmem terenu so razmeroma majhne vendar dovolj velike za pridelavo krompirja in žita. Na vrtu najdemo pestro izbiro zelenjave in zelišč v topli gredi pa uspevata predvsem paradižnik in paprika. V sadovnjaku si lahko sadeže privoščimo kar z dreves, saj ta niso škropljena. Med starimi sortami prevladuje jabolko, sledijo ji hruške, češnje in slive, ter aronija.

Ponudba

  • Nastanitve: V osrčju narave vam nudimo prenočišče v apartmajih ŽITNI KLAS in ŠKRLATNO JABOLKO. Opremljena sta z kuhinjo, jedilnim prostorom, dnevno sobo, kopalnico, ter spalnico z balkonom. Pohištvo je v celoti izdelano iz domačega lesa.
  • Kulinarika: Razvajali vas bomo z domačim rženim kruhom, suhimi mesninami ter mlečnimi izdelki iz doma namolzenega mleka. Z veseljem vam pripravimo pravo koroško kosilo ali večerjo, ob nedeljah pa postrežemo tudi zaključene družbe.
  • Športni turizem: Gorata okolica vabi na vznemirljive in slikovite poti za pohodništvo in gorsko kolesarstvo. Izbirate lahko med več kot 700 km gozdnih cest, ter več kot 1000 km kolesarskih poti. Podajte se na SINGLE TRAIL PARK JAMNICA ali pa preizkusite najdaljši »flow trail« v Evropi, ki ga ponuja sosednja gora Peca.

Kontaktirajte nas:

Ekološko turistična kmetija Gradišnik

Jamnica 6, 2391 Prevalje

Telefon:

+386 (0) 31 729 274 (Danilo)

+386 (0) 51 250 881 (Martina)

E-pošta:

info@kmetija-gradisnik.si

kmetija.gradisnik@gmail.com

https://kmetija-gradisnik.si/

Poglej na zemljevidu

Spletna stran je nastala v okviru Operacije Digitalne rešitve ZA izzive podeželja. Operacija je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino strani so odgovorni upravičenci LAS s CILjem, LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS Goričko 2020 in LAS Mežiške doline.