Kmetija Dervarič

Naša primarna dejavnost je pridelava ekološkega sadja. Za enkrat pridelujemo ekološke ameriške borovnice, jabolka, slive, hruške in višnje. Pred tremi leti pa smo začeli tudi s predelavo sadja v ekološke sokove in marmelade. Poljedelski del kmetije je konvencionalen, tu pa pridelujemo še bučna semena, katere predelamo v bučno olje.

Večina naših izdelkov je ekološko certificirana, to pomeni da so narejeni v skladu z pravilniki ekološkega kmetovanja.

Naši glavni pridelki so v prvi vrsti sveže ekološko sadje to so borovnice, hruške, slive, višnje in jabolka. Iz sadja pa predelujemo še ekološke marmelade: borovničevo, slivovo in hruškovo. Od ekoloških sokov pa ponujamo jabolčni sok, grozdni sok iz domačih brajd in borovničev nektar. V ponudbi imamo še bučno olje in pletene košare izdelane na tradicionalen način.

V prihodnje pa bomo našo ponudbo razširili še na jabolčni kis, ekološke sirupe, ter jabolčne in hruškove krhlje.

Ponudba

  • Ekološke ameriške borovnice, jabolka, slive, hruške in višnje,
  • ekološke marmelade (borovničeva, slivova, hruškova),
  • jabolčni sok,
  • grozdni sok iz domačih brajd,
  • borovničev nektar,
  • bučno olje,
  • pletene košare.

Kontaktirajte nas:

Kmetija Dervarič

Žižki 25

9232 Črenšovci


Telefon: 031 593 850 Mateja

E-pošta: kmetija.dervaric@gmail.com

Spletna stran: www.dervaric.si

FB stran: https://www.facebook.com/KmetijaDervaric


Poglej na zemljevidu

Spletna stran je nastala v okviru Operacije Digitalne rešitve ZA izzive podeželja. Operacija je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino strani so odgovorni upravičenci LAS s CILjem, LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS Goričko 2020 in LAS Mežiške doline.