Integra so. p.

Integra so. p. je socialno podjetje iz Črenšovcev, ki se ukvarja z ekološko pridelavo, predelavo in promocijo sivke. Ročno izdelane izdelke naravne kozmetike izdelujejo iz lokalnih sestavin in prodajajo pod blagovno znamko FAJN. Nasad sivke, imenovan Oaza sivke, se razprostira na 25 arih površine. Gojijo pravo in hibridno sivko.

Prava sivka je znana po pomirjajočem delovanju in blagodejnih učinkih za kožo. Lajša tudi težave s kožnimi nevšečnostmi, kot so piki žuželk, srbečica, praske, odrgnine, opekline ipd. Primerna je tudi za otroke. Uporabimo jo lahko tudi v kulinariki za izdelavo čajev, sirupov, marmelad, piškotov in kot dodatek k jedem.

Mila izdelujejo ročno po hladnem postopku. Vsako milo je nekaj posebnega, lahko bi rekli umetniško milo, saj pri izdelavi uporabljajo različne mineralne barve in tako milo dobi posebno vizualno podobo. Eno izmed njih je tudi milo, ki simbolizira prekmursko tradicionalno jed, to je gibanica. Vsa mila vsebujejo eterična olja in tako prijetno dišijo. Pri prodaji mil sledijo načelu zero waste odpadkov, saj je milo pakirano v kartonasto škatlico in po njegovi uporabi ni nobenih odpadkov.

Dodana vrednost njihovih izdelkov je blagodejni vpliv na počutje ljudi ter izdelki, ki so narejeni ročno, iz lokalnih naravnih sestavin z umetniškim pridihom, ki zajemajo tudi značilnosti naše pokrajine, so uporabni in okolju prijazni. Vsekakor pa je dodana vrednost tudi polje Oaza sivke v poletnem času, ko sivka cveti, ko brenčijo čmrlji in čebele ter letajo metulji. Takrat je nasad turistično zanimiv in vse več obiskovalcev si ga pride pogledat in ustvarjat nepozabne spomine.


Ponudba

  • Eterično olje prave sivke,
  • eterično olje hibridne sivke,
  • hidrolat prave sivke,
  • hidrolat hibridne sivke,
  • različna umetniška mila,
  • balzam za ustnice,
  • kopalne soli,
  • blazinice.

Izdelke ponujajo tudi v paketih in kot zahvalna darila. Prodajajo tudi sadike sivke. 

Kontaktirajte nas:

Integra, društvo za promocijo socialnega podjetništva, so. p.

Ulica Juša Kramarja 9

9232 Črenšovci


GSM: 041 210 055

E-pošta: integrasop@gmail.com

Spletna stran: fajn.home.blog

FB profil: fajnnaravnakozmetika

Instagram: fajnkozmetika

Poglej na zemljevidu

Spletna stran je nastala v okviru Operacije Digitalne rešitve ZA izzive podeželja. Operacija je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino strani so odgovorni upravičenci LAS s CILjem, LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS Goričko 2020 in LAS Mežiške doline.